Blog

360° tour

Het uitzicht vanop de tweede verdieping van de nieuwbouw is indrukwekkend.

Geniet mee van een 360° zicht vanop het dak van ‘onze wereld’.

Advertenties

+ 1

De eerste verdieping is een feit.  Op de eerste verdieping komen verschillende klas- en vaklokalen.

Ondertussen zijn ook de voorbereidende werken van de tweede verdieping van start gegaan.

Optrekken muren

De werken worden ook boven de grond heel zichtbaar nu. Waar we enkele weken geleden bij de eerstesteenlegging nog een effen betonnen vlakte hadden schieten de palen en muren nu uit de grond!

De achterwand van de refter staat al recht en ook enkele tussenmuren zijn al te zien.

De indeling van het gelijkvloers begint duidelijk te worden.

Eerstesteenlegging

Onderwijsminister Hilde Crevits, Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer, burgemeester Lieven Dehandschutter en broeder Robert legden samen met onze leerlingen de eerste steen van onze nieuwbouw op vrijdag 10 maart.

Het ontwerp en idee van de eerste steen komt van de leerlingen zelf. Samen met Johan Rossaert (leraar techniek) en kunstenaar Koenraad Rossaert maakten leerlingen Fien Boon, Xanthe Vandorpe, Delana Provost, Demi Bogaert, Gülistan Kaya, Enisa Aydinli en Emma Cornelis de afdruk van twee handen.

De steen symboliseert waar wij als Broederschool voor willen staan. Helpen, coachen, ondersteunen, uitdagen met zorg voor de sterken en met nog meer zorg voor wie meer ondersteuning verdient.

Wij zien deze eerste steen als het begin van een mooi nieuw pedagogisch project voor onze jongeren, voor hun en onze toekomst.